Friday, October 10, 2008

Tetamu dari Politeknik Kota Kuala Terengganu



Semalam, kolej saya dikunjungi oleh pelajar dari Politeknik Kota Kuala Terengganu. Mereka semua dari Persatuan Pembimbing Rakan Siswa. Mereka semua seramai 35 org. Tujuan kedatangannya adalah untuk lawatan sambil belajar. Sepanjang lawatan, mereka semua menginap di Rumah Tamu kolej kami. Pada sebelah malamnya, unit PRO minta JKP buat sedikit aktiviti untuk mereka ni semua. Saya pun turut serta membantu. Bantu dalam aktiviti ice breaking je. Masa saya sampai ke dewan aktiviti (surau lama yg telah dihijacked menjadi dewan sementara), terkejut juga saya kerana kesemua pelajar perempuan berbaju kurung. Aik!! macamana nak buat aktiviti ni? Saya sudah memaklumkan kepada pihak poli tentang aktiviti yg akan dijalankan dan memerlukan pelajar berbaju sukan. Setelah dimaklumkan oleh pensyarah mereka, pelajar2 tersebut balik ke bilik dan tukar ke pakaian sukan. Aktiviti yg dijalankan hanya sedikit aktiviti ice breaking dan pelajar JKP juga ada membuat ice breaking mereka sendiri. Pelajar2 nampak seronok dan enjoy sepanjang aktiviti walaupun penat travel ke Batu Pahat dari Terengganu masih tak hilang lagi. Saya hanya buat ice breaking yg ringan2 je, saya tak buat "Hands up"...takut tak boleh diterima...kena gelek2..hehehheheh. Di akhir aktiviti, nampak pelajar2 tersebut puas hati dan enjoy walaupun kekangan masa dan pada keesokkannya mereka akan ke UTM, Skudai pada awal pagi. Harap2 ada lagi kunjungan dari pelajar lagi, boleh la saya buat aktiviti sikit dan praktikkan apa yg saya tahu sikit2 supaya tidak berkarat otak saya. Hehehehhe

10 comments:

excavator for sale said...

ok. I found an information here that i want to look for.

mini excavator said...

very cool.

jcb loader said...

yeah! its much better,

link belt excavator said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

tractor loader said...

not bad.

link belt excavator said...

what happened to the other one?

wegreentheearth said...

kak,
apasal tak wat survival?
mesti lagi enjoy punya..
akakla..diorg saya tak pasti lagi..
heheee..

yazilahyazir said...

salam mus..
hahhha..kalo diaorg duk sini lama, bukan stakat survival je..ntah mcm2 lagi la akak buat...hahhahah..tp dtgnyer satu malam je...tak banyak yg bole di buat...
ingat ye...akak nak man vs wild tu..ahaks

Lennyek said...

akak..wat la burung hantu..hikhikhik...
baru besh..gurau ja..sonok gak ek..
kalo dorng berbaju kurung..cmane la kn..

yazilahyazir said...

salam lenny..
cube bayangkan diaorg buat round the loop ke..hahhahah..tak ke naya...hahhahahha...tapi diaorg ni bole tahan sporting..ye la kan, budak2 muda..seronok la