Thursday, September 18, 2008

Sahabat

Ptg td, saya dpt call dari saudara Rembang Waktu. Dia bertanyakan khabar dan mcm mana keadaan saya di sini. Gembira dan sebak bila dengar suara sahabat kita. Kami berbual dalam 10 minit. Walaupun 10 minit, tp amat bermakna bagi saya. Lama takde teman untuk berbual. Pada sebelah malamnya pula, saya sempat menelefon saudara PPT. Biasalah, tanya khabar sambil di jealous kan dengan aktiviti2 yg PERLU jalankan. Sabar je la. Hahhah...Mereka ni lah sahabat2 baik saya. Ahli keluarga PERLU yang amat saya sayangi...Terima kasih juga kepada rakan2 dan lecturer2 yg wish Happy Birthday kat saya. Jutaan terima kasih dari saya...
Bila dah duduk jauh dari rakan2 ni, terus terang saya katakan, hidup saya kosong skit dan boring...tanpa teman. Walaupun dekat dgn family (1 jam lebih dari Batu Pahat ke JB), tetapi saya sgt jauh dengan rakan2....Yang paling saya terasa sekali ialah tiada housemate seperti Che Sue. Masa di Sec 7 dulu, Che Sue la teman berbual, golek2..heheh, lepak2, tgk wayang sesama, selalu tenangkan hati saya bila saya risau or nangis dan mcm2 lagi la. Che Sue ibarat kakak dan emak bagi saya.....
Sepanjang saya berada di sini, saya hanya berbuka dengan housemate sementara saya, Shikin. Student fakulti engineering. Dia duduk sementara dengan saya sehingga 26 September 2008 sebelum pulang ke Perlis. Setiap petang, beliau akan sms saya, bertanyakan apa yg saya nak makan untuk berbuka dan menu wajib kami ialah cendawan goreng.. hehehhe...Sebelum itu, saya turut ditemani oleh rakan Shikin, Zazie dan Dai namanya. Merekalah penghibur saya. Budak2nya pun bagus dan baik. Perkenalan yg singkat terus menjadi rakan. Sebelum Zazie pulang ke Kuala Lumpur pada 12 September 2008 lalu, dia sempat berjumpa dengan saya. Lepas ni, Shikin pula akan pulang ke kampungnya. Tinggallah saya, sunyi dan keseorangan. Untuk rakan-rakan baru saya, pintu rumah saya sentiasa terbuka untuk anda semuanya. Kalau dtg ke UTHM atau Batu Pahat, singgahlah ke rumah saya.
Ya ALLAH Ya tuhan ku, Kau peliharalah kesihatan, kesejahteraan, jodoh dan rezeki kedua ibu bapaku, adik2 ku, guru2 ku, sahabat2 ku dan aku. Amin....

11 comments:

aboy said...

ermmm...sabar bebanyak kak...=)...Kalau akak ada kat sini..mesti masak sesedap untuk berbuka kan...Kami ni,memang makan je la apa akak masak..memang boleh bukak kedai tu..=)...

papepun kak,nanti kalau ade rezeki,buat la aktiviti rekreasi untuk student akak kat sana...mana tau leh join venture macam bebudak kelas ustat kan..=)

Wish u all the best..
YiihhhAAaaaaa!!!
Salam Rekreasi...
Unggas kecil

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Setiap kesenangan memerlukan kesusahan dahulu....

Cheers...

Lennyek said...

sabar ye kak..nnt kalau ade mase..kita dapat jumpa juga...

yazilahyazir said...

Salam to all..
Terima kasih semua..
Saya banyak bersabar di sini..
walaupun berasal dari johor, tp mcm janggal pun ada gak bile berada di sini. mungkin pasal dah lama hidup berpersatuan, jd bila kena duk sorang2 tu dan tak buat ape membuatkan saya rasa sedih duk kat sini. sebab tu saya sibuk kan diri pada waktu malam ngan join aktiviti pelajar. rasa muda la plak bile join budak2..hehehh
anyway..thanks guys..really appreciate it..

nomiey 08 said...

seronok tengok akak ngan akak2 PERLU y lain mase final camp ari 2
macam adik-bradik dah..
sabar tau akak..
Rindu 2 satu pengorbanan..

wegreentheearth said...

ala kak..
ok ar tue ada kwn2 gak..
walaupun singkat kan..
tapi memang best ar kak..
aktiviti pose2 ni pun tak brenti..
dgr kate lpas nie nak main boling plak..
jom ar join..

yazilahyazir said...

salam mus..
hahahha..itu namanya menjealouskan akak...mana akak bole pegi..dah jauh dah ni...ish ish..
heheh

ecah said...

salam...
akak sabtu ni ade boling kat P.A.S
jom la join...

nono$ said...

mish u..wee~

mohamad lukman said...

to cik yazilah
srry ek cz lmbt post..
ok,tp..sy nie buta IT ckit cik yazilah..sy cuba la buat yg terbaik sedaya yg sy mmpu..apepun..thanks cz byk beri tunjuk ajar semase d kenyir ari 2..xprience yg sy dpt semase dkt sane sy cuba terapkn dlm kehidupan harian sy..selmat berpuasa juga tuk cik yazilah..

yazilahyazir said...

salam lukman..
heheheh..skit je..
Alhamdulillah..semoga apa yg kami ajar tempoh hari, boleh dijadikan teladan untuk u all semua..