Thursday, September 4, 2008

Ape tu kak?

Ape tu kak?...Nape dia gerak mcm tu? Itulah benda yg ditanya oleh Ateh kpd saya. Kesian ateh...nampak benda yg tak sepatutnya dia nampak. Kejadian ini berlaku semasa di Tasik Kenyir baru2 ini. Kami baru sampai di jeti kargo dan peserta sedang unload barang dari lori. Hujan turun dengan lebat dan hari semakin malam. Ateh tetiba terpaku memandang sesuatu. Saya tgk dia dan lihat kearah tempat yg dia tgk. Rupa2 nya...dia nampak P*C**G dan P*NT*****K. 'Benda' tu berdiri ditepi pokok disebelah gazebo. Ateh tgk saya dan tanya apa benda tersebut, saya hanya ckp ianya takde apa2. Kesian saya tgk ateh, dia mmg rasa sgt takut pd waktu tersebut. Dia terus memalingkan muka dan ckp kat saya, "Ateh takutla kak...tak pernah nampak pun sebelum ni"... Esoknya, dia berkata kat saya yg dia taknak tgk benda tu lagi, pengalaman semalam pun kalau boleh, dia tak nak ingat dah.
Rezeki ateh kot malam tu, bila diberi 'penglihatan kedua' walaupun sekejap...

13 comments:

[moncet] said...

x tahu pon cite nih..
perggg..
ermm..
kat area mane tuh kak?

Tropic Puppet said...

Wahhhh! Bertuah betul la si ateh tu...

perjalanan said...

peh, ateh pun dah jadi ghostbuster ke...


salam perjalanan...

gReeNBeRRy said...

wah..kalo sy dah pengsan dlu kot..hag3..kak cerita la pengalaman kt redang 1st..huhu

aboy said...

huhuhu..takut nye...dah la malam tu ingat nak landing kat gazebo tu...huhuhu..nasib baik ade port baik skit..dapat stay kat dalam van..haha

yazilahyazir said...

salam guys..
hahah..sian kan kat dia..
benda tu kat pokok depan gazebo kecik kat jeti kargo. wan instedt tu pun nampak gak
rasanya kalo kumpul ramai2, bole tgk live telecast kot..hahahha

aQu daN SesuAtu said...

malam yang first sampai tu ka kak?

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Greetings,
Bukan nak tunjuk pandai tapi kalau dapat tengok jenis tu kadang2 ada kaitan dengan niat dan lain-lain hal.
Mungkin Ateh kena check semula...

Cheers....

yazilahyazir said...

salam ppt..
mungkin kot...hehe
tak tau la

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Bab lain-lain hal tu tak payah la nak diterangkan dengan lebih detail lagi kan....
Sendiri Mau Ingat la......

Cheers.....

[moncet] said...

ermm..

abdul said...

salam kak, dah banyak kali ke akak nampak benda2 cm ni kat sana....

aQu daN SesuAtu said...

huhuhuhu