Wednesday, December 23, 2009

Ilmu di mana-mana...












Akhirnya jumpa juga.. Hawke's Green Beret Survival Manual by Myke Hawke. Mmg saya dah puas cari buku ini. Akhirnya dapat juga di MPH City Square di Johor Bahru. Lepas nampak je, terus grab, pay n go. hehhehe... really worth buying it, although it cost me a chunk of money. hehehhe... i'll do anything in order to building up my knowledge on Survival. Bertambahlah lagi koleksi dan sedikit ilmu saya tentang aktiviti yg paling saya minat iaitu SURVIVAL. Selepas buku Bear Grylls dan Chris Ryan, datang pula Myke Hawke menyusul di belakang. hehehehheh....
Buku survival saya yg pertama ialah Teknik Ikhtiar Hidup oleh Mejar (B) Mohd Yusoff Abdullah. Saya pinjam buku itu dari En. Hisyam, kemudian photostat dan pulangkan semula. Di situ timbul minat. Saya mula mencari sumber2 di internet dan buku2 rujukan. Boss juga ada tunjukkan cara2 ikhtiar hidup dikelasnya. Sehingga sekarang, saya ada berbagai koleksi buku Survival. Mungkin sesetengah org rasa ianya sama, buat apa beli banyak2 buku? Tidak, sebenarnya lain org, lain caranya. Tapi, apa yang paling penting dalam Survival ialah 'Never Quit and Keep on Surviving!!'

6 comments:

NORLIZA ALI WEE said...

Tahniah...lepas nie jadi pakar Survival....

NORLIZA ALI WEE said...
This comment has been removed by the author.
yazilahyazir said...

hahhah..takde la kak ija.. mana la bole saya jd pakar..jauh lagi tu, ntah2 mmg tak bole, just nak tambah ilmu je..hehehhe..

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Ada buku untuk budak 3 tahun tak...
Kan semalam Cik dah terima inquiry kan....

yazilahyazir said...

hahahhah...
ye, mak budak tu dah call semalam, tp minta maaf encik, kolej saya dah penuh...sila cuba kat tempat lain...hahhahahhahah

belemoih said...

tp kami nak hantar di kolej cik yazilah juga..blh belajar survival..