Saturday, December 26, 2009

Kena SACAD lagi...

Saya kena SACAD lagi. Tapi kali ini bukan ditujukan kepada Kolej Kediaman Perwira, tp personally kepada saya. Sebentar td, PP saya dtg dan sampaikan kepada saya. SACAD tentang saya. Di dalam SACAD tersebut, pelajar kata saya pakai baju tidak mengikut etika bekerja. Dia juga menyatakan yang saya berbaju ketat. Erkkk...kenapa la pulak? Saya hanya berbaju kurung dan sekali sekala memakai blaus. Mana yang ketatnya? Kan saya gemuk, takkan la plak saya nak pakai baju ketat, lagi hodoh la jadinya. Ada ke saya pakai pakaian yg menjolok mata? Saya tahula mcm mana nak sesuaikan dengan diri saya yang gemuk ni. Saya tahulah nak sesuaikan diri dengan keadaan sekeliling yang rata-rata orgnya berfikiran tertutup. Kepoh dengan kisah org lain, tetapi tidak mahu memperbaiki dirinya sendiri. Saya katakan kepada PP saya, biar saya jawab SACAD tersebut sendiri, dengan cara saya.
Kekadang saya pelik la, kenapa org suka mencari kesalahan org lain. Oleh kerana dia tidak dapat cari kesalahan kolej kediaman saya, dituduhnya pula saya berpakaian ketatla hapa la... Bila difikir balik, betul juga amalan yang diamalkan oleh syarikat swasta, 'The clothes that u're wearing does not matter, but work does'.... Sabar je saya dekat sini..... Saya mmg betul2 marah. Hilang terus semua mood kerja, tapi takpa la, kerja saya mesti diteruskan. Biarlah diaorang nak kata apa, yang penting, 'SAYA ADALAH SAYA'....

10 comments:

Stoner said...

aah la kak...kak shila mmg pakai seksi n ketat...tergoda saye~wakakakakaka~

ngok la dorang tu...ketuk kepale baru taw~

sabar ye kak~

yazilahyazir said...

hahahha..stone, akak tau nape ketat, mungkin pasal tak muat..hahahha..tp masa keje, akak pakai apa yg selesa. biasala org kan..heheh...apa pun thanks stone..heheh

FoO dA fIrSt#1 said...

kasi hantam....

yazilahyazir said...

heheheh...betul yasir..
tunggu la nanti bila akak jawab sacad tu. akak minta untuk jawab sacad tu sendiri. tau la apa akak nak bahasakan nanti. manusia..manusia..muak jugak ngan perangai diaorg ni...hmmm
thanks yasir..

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Lepaih nie semua baju PERLU kena la dibuat saiznya lebih besar lagi...
Bukan bermula dengan saiz M tapi mula dengan saiz XL dan ke atas..
Kalau tak masa pakai mesti menampakkan lambang tiga segi terserlah dengan indahnya...
Tak caya tanya la ....

aishahadnan said...

salam...
ni mesti balasan coz akak tak tepati janji nak gi gathering ari tu ni...hahahahahahaha

takde la memain je...sengal ke ape orang yang bagi SACAD kat akak tu..mesti tak puas ati coz pemohonan kolaj die gagal...kuang3
tapi kak SACAD tu ape?

angah_adzim said...

salam akak...
lucu pun ada, lawak pun ada.. heran pun ada pelik pun ada marah pun ada.. n suma adalah.. diorang buta kot akak.. akak ada tak balas cinta sesapa ke sampai dapat sacad tu....hehehe.. sebenarnya orang yang berisi lagi seksi dari orang yang kurus.. tu lah hakikat yang sebenar... lagipun akak kan sweeeeeet...nasib baik saya ppuan..heheh.. kalu tak dah lama saya ngorat akak.. heheh.. gurau je.. tapi jawab akak, jangan tak jawab..heheh good luck.. sayang n rindu akak..

aQu daN SesuAtu said...

salam...
akak yang cumeiiii...
kalu jmpa ngan urang itu....
kim salam ngan dia yer....
hehehehehehe....

betul itu akak tetap akak...
akak bukan saya....
hehehehee

yazilahyazir said...

heee..angah, biasalah kat sini..tak seksi pun dikata seksi, tak buat maksiat pun dikata buat maksiat..takpe, sabar je la, nak buat mcm mana...

box, mmg la akak bukan awak..hahhahah..nanti akak ckp ngan budak tu, awak kirim salam k..hahahhah..nanti awak pula yg kena sacad....hahhahah

Lennyek said...

apa daa..
org tu msti silap kanta spek die tu kot..
hahaha..
xreti beza seksi dgn x..die jeles kot kak..akak comel je pakai ape pon..huhuu...

winduuu akak...!!!