Thursday, October 8, 2009

Takda Ong la Cik...

Saya terima beberapa aduan sejak kebelakangan ini. Aduan mengenai penampakan makhluk halus disekitar kawasan kolej saya. Menurut kata mereka, 'perempuan' tersebut akan berdiri di depan tingkap mereka dan apabila mereka menutup pintu rumah, 'perempuan' tersebut akan berada di dalamnya. Kejadian ini berlaku disekitar blok2 siswa. Saya terima aduan mereka. Bagi saya, biasalah kalau kadang2 ternampak. Kawasan di sini mmg banyak 'benda' tu berkeliaran. Tp ada satu student ni yg buat saya gelak. Satu student cina ni. Dia datang ke pejabat saya, mengadu tentang hal dia nampak 'perempuan' tersebut diri di depan tingkap biliknya dan kemudian bergerak ke depan pintu. Dia terus berlari dan tutup pintu tersebut. Apabila dia pusing, 'perempuan' tersebut berada di dalam rumah. Dia ckp dengan saya, "Macam mana dia boleh masuk rumah saya cik, saya dah kunci pintu"... Hahhahahhaa....Mmg la, 'benda' tu, dinding tebal pun dia boleh lepas, inikan pula pintu berkunci. hahhahhaha. Saya tahan gelak saya. Kesian juga kat student ni. Mungkin dia dah gelabah sgt kot sampai tak bole nak fikir. Dia sampai jumpa sami di kampungnya untuk berubat. Dia ckp lagi yg sami dia kata, bad luck kalau selalu nampak hantu ni. "Takda ong la cik, kalau selalu nampak"... Dia tunjukkan saya berbagai tangkal yg diberikan oleh sami tersebut. Dia juga minta jasa baik saya untuk tukar bilik. Menurut kata sami dia, fengsui dia bagus di blok B pasal kat situ matahari naik terus pancar blok. Ye kan je la...hehehheh
Saya tahu kenapa ramai student yg terserempak dengan 'benda' tu...Ini kerana, student kat sini suka gelak kuat2 bila malam, tak hormat org sebelah menyebelah, kacau org nak belajar, suka nyanyi kuat2 dan sebagainya. Saya rasa, mungkin 'benda' tu ingat.."Wah, ni kawan aku ni, boleh join menggilai sekali"... agaknya la...heheh

4 comments:

FoO dA fIrSt#1 said...

waaa.., boleh bikin kawan la iu 'benda'. kasi kontrol sama itu budak-budak. kija ala senang sikit.....

imayo said...

Kak tolon saya kasik bunut itu 'ceplos' kat maktab penang..antu nie slalu datang time siang2 la..takuuutt..
add la ima kak..huhu

E-JAM said...

ko nampak tak?....ko jumper ar antu tue....discuss elok2 k....bolenye kautim tue....nie kan shela....he3....

yazilahyazir said...

salam ejam..
hahahhahah...nak discuss pasal apa? hahahha...mcm mana nak sampuk bebudak tu supaya diaorg senyap?...hahahha
biasalah benda2 mcm ni....common things..heheheh