Thursday, February 5, 2009

Sahabat...sahabat...sahabat..


Baru sebentar td saya berbual dengan sahabat saya dari shah alam melalui telefon. Kami selalu berhubung untuk bertanya khabar dan update ttg aktiviti2 yg baru. Sahabat saya tu, Mus namanya. Mus ni mukanya mirip adik bongsu saya. Walaupun kami jauh (BP - Shah Alam), tp oleh kerana dia sahabat saya, dengan apa cara sekalipun kami tetap berhubung. Bukan Mus sahaja yg saya selalu call, termasuklah PPT, Teamtact, Yasir, Ecah, Ustat, Angah, Che Sue, tracy, Cheq, Ejam, kak zie dan kalo nak listkan, mmg panjang. Sorry kepada sesiapa yg saya tak sebut nama. Semuanya sahabat saya. Mcm mana saya kenal mereka?...dari PERLU dan kerja....Ada yang pernah ikut final camp bersama saya, pernah jd participant saya, pernah kena marah dgn saya, pernah kena tinggal dengan saya ketika survival (sorry mus..heheh), pernah melalui suka dan duka bersama-sama. Tetapi kerana inginkan ilmu dan pengalaman, kami jd sahabat dan keluarga. Saya juga banyak belajar dengan mereka. Mereka banyak tahu ilmu2 baru dan tidak pernah lokek berkongsi ilmu dengan saya. Semasa di Shah Alam, saya selalu bersama mereka, lepak, buat program, kongsi ilmu dan share problem. Sehingga saya bertukar ke BP pun, mereka tidak pernah lupakan saya. Bila saya ada program di Shah Alam, pasti saya akan berjumpa dengan mereka. Walaupun sesibuk mana, saya pasti check blog mereka walaupun saya tak update blog saya, call mereka untuk bertanya khabar dan sebagainya.

Bagi saya, kesibukan berkerja dan jarak bukanlah alasan untuk tidak berhubung. Kekadang saya sedih gak bila dengar ada rakan yg taknak angkat telefon, sms tak balas dan tetiba jd halimunan. Satu hari nanti, bila dah kerja jauh ataupun tua, lagi akan rasa menyesal kerana tidak 'keep in touch' dengan sahabat2 kita. Tau2 je dah takda...Hargailah sahabat kita kerana mereka antara org yg terdekat dgn kita selain ahli keluarga dan mengeratkan silaturahin adalah antara perkara yg digalakkan di dalam Islam.

16 comments:

wegreentheearth said...

hahaa...
kea tinggal pun balik2 dpt mkn cekodok...
sedap giler...
1st camp jgn lupe la nak jenguk2 dapur nanti k...

wegreentheearth said...

lupa pulak...
lagi satu thanks kak coz kdng2 share benda yg jarang org dpt psl 'makcik yg duduk ditangga, budak yg bermain di belakang tandas, budak yg kat atas pokok belimbing dan perempuan yg heret rantai besi...
hahaa...
kalau boleh taknak share lagi...

yazilahyazir said...

hahhahahah...
'makcik yg duk kat office teamtact'..taknak ke? hahhahahahha..

wegreentheearth said...

ade ke kak?
aduh...
nak kena watkan kopi plak la ek...

aishahadnan said...

salam...
akak sedih je ecah bace...
pape pon ecah akan beli tepung, kentang and ikan bilis utk akak buat cekodok mcm final camp last sem...
lulu

yazilahyazir said...

hahhaha..jgn lupe sardin...hahahha..ecah masak lagi sedap ape..
hehhehehhe....
akak kalo teringat time tu..akak mesti sengih sorang2..harap2 boleh ke final camp lagi...hehhehe
ecah jgn sedih2 k..Insyallah, nanti kita jumpa punyer..hehehheh

FoO dA fIrSt#1 said...

makcik yang kat opis teamtact tu mak cik cleaner la...

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Tak kurus la badan naaaaaa....
Cari PPT bila susah pulak tu....

yazilahyazir said...

salam ppt..
mana ada...tak susah pun cari ppt jugak ape..
hehehhehe

PERLU said...

Terima kasih kak Yazilah. Nasihat akak sepatutnya tidak dipandang ringan oleh semua keluarga PERLU.


Maklumat BLOG .

Kini alumni & ahli serta penasihat PERLU boleh berkongsi pengetahuan,pengalaman,ilmu,cerita atau apa-apa sahaja yang berkisar tentang rekreasi atau maklumat tentang pergerakan PERLU, di perluteam.blogspot,

Khas untuk penggerak PERLU,sekiranya ada apa-apa yang ingin disebarkan dikalangan keluarga PERLU juga boleh lah emailkan kepada admin blog PERLU di perlu_uitm@yahoo.com

Kerjasama dan sokongan amat dihargai. terima kasih

perjalanan said...
This comment has been removed by the author.
perjalanan said...

cmne rupe mkcik kt teamtact tu kak...dia wtpe kt situ, jadi setiausaha teamtact ke, hehehe...

insyallah, sy akan pegi 1st camp kak...mmg dh plan nk pegi...hopefully xde apa2 yg menghalang...x sabar dh ni, kt opis pun asyik dok terbayang2 1st camp, haha...


salam perjalanan...

aishahadnan said...

salam...
abislah...
abg mus, abg shawn and abg yasir...
hati2 tau... =)

Lennyek said...

akak mai la tok 1st camp..

yazilahyazir said...

salam to all..
takde ape2 la kat ofis teamtact..akak saja je...hahahha
Insyallah, kalo takde apa2 halangan, sampai punyer ke sana...
sama2lah kita kumpul di sana k..

aQu daN SesuAtu said...

nama aqu takde pun (cewah speaking k.l) hehehehehehhe

anyway good luck kak shila n thnaks..